Портал Кнежа | Промишлени предприятия
510
page-template-default,page,page-id-510,page-child,parent-pageid-505,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Промишлени предприятия

ОЛИВА АД

https://www.oliva.bg/

Кнежа, ул. Марин Боев № 1

091327415, 091327454, 0888241646

oliva_pls@abv.bg

Олива АД е наследник на старата маслодобивна фабрика в Кнежа „Перла“, построена през 1942 г. През 2001 г. собственик на предприятието става фирмата Билдком ЕООД.

Дружеството се занимава с преработка на слънчогледово семе и производство на растителни масла,  има още два завода – в Полски Тръмбеш и в село Разделна, област Варна. Заводът в Кнежа е с дневен капацитет за преработка 300 тона слънчоглед.

Олива АД оперира с над 30% от активните масло-преработвателни мощности в България и е най-голямото предприятие в тази сфера. Заводът в Кнежа е оборудван със съвременна и най-модерна техника за производство и рафиниране на растителните масла. 80-90% от продукцията е предназначена за износ. Олива АД няма собствени марки и продава част от рафинираното масло в бутилирана разфасовка с етикет на клиента.

 

АНТИКОРОЗА АД

http://antikoroza.com/

Кнежа, Местност Върбишки дол

09132/ 50 50

Управител: Мишо Настев, 0898 650 410

antikoroza@abv.bg

Заводът за антикорозионни средства в Кнежа е създаден през 1985 год. като държавно предприятие и заема водещо място в производство на смазочно-охлаждащи течности, обезмаслители, препарати за защита от корозия. Приватизиран е през 1997 г., като продуктовата гама се увеличава в съответствие с търсенето на пазара, а утвърдените и доказани препарати се модернизират с влагането на нови съставки. Сега дружеството е специализирано в производството на промишлени обезмаслители,  смазочно-охлаждащи течности, препарати за защита от корозия, фосфатиращи състави, антифризи и нискозамръзващи течности, нискозамръзващи термопреносни течности за климатични инсталации на сгради, соларни и геотермални инсталации, миещи и почистващи препарати. Веднага след обявяването на пандемия от COVID – 19, Антикороза АД стартира разработката на дезинфекциращи препарати. Клиенти на предприятието  са повече 300 български фирми – основно работещи в областта на машиностроенето и енергетиката, кораборемонтни и  военни заводи, БДЖ и автобусни превозвачи, фасилити фирми, големи хотели и болници.

 

ФИБРОТЕХ ООД

https://fibrotech-bg.com/

Кнежа, Индустриална зона 1

09132/ 56 31, 09132 92 94, 0899 451 979

info@fibrotech-bg.com

ФИБРОТЕХ ООД произвежда и продава широка гама изделия от стъклопласт, на базата на полиестерни и винил естер смоли, включително и смоли, предназначени за специални цели (устойчиви на химикали, UV стабилизирани, незапалим и др.). Материалът стъклопласт се прави от синтетични смоли, подсилени със стъклени влакна и има много добри свойства, което го отличава от другите материали. От него се изработват резервоари, тръби, вани, решетки за строителство. Не се подава на корозия и е устойчив към въздействие на химически агресивни и неутрални среди (органични и неорганични течни и твърди вещества с кисел, алкален и неутрален характер, като: органични и неорганични киселини, основи, соли, нафта, морска вода и други).

 

БАЛКАНКАР-ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ АД

https://balkancargm.bg/

Кнежа, ул. „Георги Димитров“ № 185

09132 41 68, 09132 24 65, 885 024487

Директор: Красимира Братойчева, 0888 255943

info@balkancargm.bg

Акционерното дружество е специализирано в производството, сервиза и ремонта на електроизделия за каростроенето. Компанията е била част от държавния холдинг „Балканкар”, създал и утвърдил традициите на българското каростроене. Днес “Балканкар – Г. Михайлов“ АД е част от „Енергоремонт холдинг” АД – фирма с над 45-годишен опит в проектирането, производството, доставките и монтажа на енергетично оборудване. Предприятието в Кнежа произвежда електромагнити, реверсори, двигатели, електро табла и инсталации, бобини, ротори и други части за кари и електрокари. Отскоро, дружеството развива ново, уникално за страната ни, направление – производство на селскостопанска техника.

 

БЕРГИН ЮГ ТРЕЙДИНГ ЕООД

http://gumeni-markuchi.com/

Кнежа, ул. „Марин Боев“ 1Е

0877 307 181

berginsouth@hotmail.com

Фирмата е специализирана в доставката на индустриални и хидравлични маркучи за различни цели директно от производителя. Основен доставчик е фирма Bergin. Суровината за производството на маркучите е различни видове каучук. Русия е световен лидер в производството на качествен синтетичен каучук и технически въглерод, именно поради това фирмата е разположила производството на продуктите Bergin в Русия. Компанията е разработила уникална рецепта за производство на каучук.

 

СТЪКЛОПЛАСТИК ЕАД

Кнежа, ул. Георги Михайлов 1

9132 21 24, 9132 35 36, 9132 28 11, 9132 28 12

Производство на пластмасови изделия – каси за пиво, за минерална вода, за швепс, кофи, пакерки и др. Търговия в страната и чужбина

 

КНЕЗИМ АД

Кнежа, Индустриална зона

09132/ 72 56

knezim@abv.bg

КНЕЗИМ АД е основана през 1965 г. Нейната основна дейност е свързана с производство на промишлена тръбопроводна арматура. През 1984 г. е закупен лиценз за едноседален регулиращ вентил серия 2000 от фирмата HONEYWELL – Германия. Това дава възможност да се започне производство и на стоманена арматура. Освен за доставка на арматура фирмата приема поръчки и за отливане на детайли от чугун, въглеродна и неръждаема стомана, механична обработка по предоставена документация, а също за ремонт на арматура, произведена от други фирми. Предлага се широка гама от регулираща и спирателна арматура, намираща приложение в най – различни области като химическата и нефтохимическата промишленост, корабостроенето, енергетиката и системите за отопление, водоснабдяването и хидромелиорацията и др. Всички продукти са собствени разработки чрез специализиран софтуер. Предприятието има затворен цикъл на производство: от отливката до монтаж и изпитание на готовите изделия – те се подлагат на 100% контрол на стендове за хидравлични изпитания съгласно изискванията на съответните нормативни документи и стандарти.

 

СТЕФАНО СТРОЙ ЕООД

гр. Кнежа, ул. Марин Боев 70

0896 331 826, 0899 070 410

miroslav_dimovski@abv.bg

Проектиране, производство, монтаж и поддръжка на изделия от стъклопласт – тръби (индустриални и корабни), комини, профили, съдове, резервоари и др. Продуктите а приложими за индустриална канализация, водопроводи, пренос на газове и пари,  пречиствателни станции и др. Фирмата извършва и всякакъв вид алпинистки услуги.