Портал Кнежа | Лов и риболов
922
page-template-default,page,page-id-922,page-child,parent-pageid-570,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Лов и риболов

Ловно-рибарско дружество „Кнежа – 2000“ – гр. Кнежа

Адрес: ул. „Марин Боев“ № 83, п.к. 5835

Имейл: ivailo_ivk@abv.bg

Телефон: 0899 140 677

Председател: Йордан Димитров Дилков

Ловен надзирател: Ивайло Василев Карагуйски

Ловно-стопански райони на сдружението: ПЛСР Еница, ПЛСР Кнежа, ПЛСР Лазарово

Ловно-рибарското дружество е към РДГ Ловеч, териториално поделение ДГС Плевен, максималният брой ловци е 335 души. В село Бреница също им ловна дружинка.

В района се ловуват яребици, фазани, пъдпъдъци, зайци  и лисици, глигани и сърни. Сред основните цели на ловно-рибарското дружество са да се грижи за поддържането, развитието и охраната на ловната и рибна фауна, да създава условия за упражняването и развитието на ловния и риболовен спорт и спортно-състезателна дейност, да опазва природата.  Дружеството редовно участва в инициативи за залесяване и възстановяване на горските масиви в различни места в общината – най-вече около язовирите.

В град Кнежа има Стрелбище, на което в продължение на няколко години от 2017 г. насам се провежда Регионален  турнир по ловна стрелба за членовете на ловните дружинки от района и от цяла България. Турнирът се провежда в две дисциплини – „ТРАП“ и „СКИЙТ“.

Развитието на ловния и риболовния туризъм е приоритет в Общинския план за развитие 2014-2020 г., както и в Плана за интегрирано развитие на община Кнежа 2021-2027 г.